Star Wars képregény #77

2010.05.04. 10:59

Megjelent az új Csillagok Háborúja képregény. Szóval miközben azok akiket ez érint már fejvesztve rohannak a legközelebbi sajtótermékes árusítóhelyhez elmerengek, hogy megint eltelt két hónap és hogy végre tudok mutogatni "madzsar" borítóképet is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így, a Régi Köztársaság Lovagjainak históriáját folytatva a padawan szökevény a legjobb védekezés eszközével élve a rá vadászó mesterek titkos varázsszer raktárát kutatja. Az előző részt egy vad cliffhanger zárta le, a várakozásomnak megfelelően ezt egy jellegzetes nyugati megoldással csapták agyon, kiszipolyozva minden izgalmat a pillanatból.

Mondhatnám, hogy nem vagyok a jó cliffhangerek ellensége de nem is szeretem őket. Olcsó, néphülyítő megoldás, amit hamarosan videojátékos körökben is újra elővesznek majd mint témát és megosztja majd a közönséget. Szóval amikor az előző történet végén a bolygó legerősebb harcosából lett Jedi lovag egy hátas állattal felágaskodott a főszereplők fölé és fénykardját vágásra emelve a villám fényénél villogtatta akkor igenis onnan akarom folytatni a történetet.

Helyette azonban órákkal később, békés környezetben, mindenki gusztusosan fogolyként folytatja a kalandjait. Számítottam rá, jogos. A történet alakulása már amúgy sokkal jobb, ismét láthatunk egy példát a jedik alternatív világlátására. A történet befejezése pedig egy csavaros folytatást ígér. A remény él, hogy ez is egy értékes adalékává válik a a Star Wars mítosznak. Lehet fogadni, hogy ki a srác...


A már inkább nekem szóló Hagyaték idővonalat legutóbb egy mon calamari kitérővel vettük fel. Most felvonul a Birodalom által irányított szörnyeteg és a szürke jedi a bolygón élők oldalára állva veszi fel a harcot a Leviatánnal még a szerinte törvényes uralkodó parancsa ellenére is. Mindig is szimpatikusak voltak nekem ezek a birodalmi lovagok.

Az előző kötet végén láttuk milyen brutális pusztításra képes a sithek démona, most viszont komoly ellenséggel áll szembe a vízbe termett calamarik és a sarokba szorítótt lovag képében. Kellemes adalékként még a sith nép társadalmába is egy kis bepillantást enged a Darth és a tudós beszélgetése ami értékes adalék és tovább mélyíti a Hasadék komolyabb tónusát.

A megoldása a küzdelemnek ... nos ... kissé elcsépelt, de lehet csak mert ez az én partjaimnál gyakori jelenség (tudniillik a környezet felhasználása). Tudnék is vele vitatkozni, de nem teszem, mert alapvetően így is nagyon szórakoztató volt és a történet meglepett azzal, hogy másra került végül a hangsúly. Ha kritikusabb lennék akkor a Star Wars kötelető optimista végkicsengését kárhoztatnám, de nem teszem, mert így is nagyon jó volt.

 

 

 

 



Így ért véget a legújabb szám, a következőt már csak a nyári nap hevében olvashatjuk majd. Nos, mind a két történet folytatását epekedve várom, de ez nem újdonság. Nem hiába az utolsó újságosnál beszerezhető képregény amit veszek (a könyvesnél beszerzett fekete-fehér sznob mangáimat nem számolom ide). Jó lenne valami kellemes új Star Wars játék, valami nem Clone Wars témájú. Most fut magyarul is a második évad, hogyha vége lesz egyben megnézem. Apropó, a mostani szám hátulján van egy pályázat, fiatalabbaknak. Becsüljük meg, ilyen nekem például sosem volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://midnightresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr171973381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása